Äppelpaj med mandel
Hittade ett recept på en äppelpaj på en blogg för ett tag sedan som jag bara blev tvungen att prova.
Gjorde den här pajen för nån vecka sedan och alla som smakade tyckte den va supergod! :)
Man gör först en pajdeg som man trycker ut i en form med löstagbar kant.
Sedan steker man äppelbitar i smör, pressad citron och mortlade kardemummakärnor.
Efter det gör man en toscasmet som man häller över alltihopa, mums!
Här kommer receptet:
Skal:
3dl vetemjöl
100g rumsvarmt smör
2msk vatten
Mosa ihop till en deg, tryck ut den i formen och ställ i kylen ca 30 min.
Fyllning:
5 röda äpplen, gärna Amorosa
2msk smör
2msk råsocker
1tsk krossade kardemummakärnor
1msk pressad citron
Stek små äppelbitar i smöret lite lätt, tillsätt råsocker, citronsaft och kardemumma.
Toscasås:
150g sötmandel (mald el. mandelmjöl)
150g smör
1 3/4dl strösocker
3msk vetemjöl
1 1/2msk vispgrädde
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mandel (mald eller färdigt mandelmjöl), socker, vetemjöl och grädde.
Rör ihop till en smet och ge den ett uppkok.
Häll sedan smeten över de stekta äpplena som du lagt i pajformen!
In i nedre delen av ugnen på 200 grader i 20-25 minuter!
NJUT med lättvispad grädde eller vaniljsås! :)
Pajskal
Stekta äpplen
Och så till sist toscasmeten på!
Färdig gräddad :)
-NJUT-
Helvete så jäffla gött !!!
Duktig du är =)
ah men den lät ju hur god som helst. hoppas jag kommer ihåg att du har ett superrecept nästa gång det är dags för äppelpaj..